3D Scannen

Het omgekeerde van 3D-printen?

3D-scannen is in basis het omgekeerde van 3D-printen. In tegenstelling van een digitaal model printen tot iets tastbaars, wordt bij 3D-scannen een fysiek product gedigitaliseerd. Op deze manier kan het in een 3D-omgeving ingelezen en gebruikt worden. 3D-Scannen bied net zoals 3D-printen zeer veel mogelijkheden. De scanners kunnen dan ook voor verschillende doeleinden worden ingezet, ontdek hieronder welke mogelijkheden er zijn.

Meten is weten

Bestaande installaties kunnen met behulp van onze 3D-laserscanner vlot en nauwkeurig ingemeten worden. De complexiteit van de installatie is daarbij van ondergeschikt belang. Het directe resultaat van een inmeetsessie is een z.g. puntenwolk. In deze puntenwolk kan men opmeten, controleren en modeleren. Door in deze reële 3D-omgeving te modeleren kan men meteen zien of een ontwerp gaat passen in de werkelijke situatie.

3D scannen

Waarom 3D-scannen?

Kwaliteitscontrole

Door een geproduceerd product in te scannen en deze over het 3D CAD model te projecteren, kunnen we perfect de eventuele verschillen/fouten identificeren.

Reverse engineering

Een bestaand onderdeel waar we geen 3D-bestanden van hebben? Met 3D-scannen kunnen we een bestaand ontwerp reproduceren en vervolgens printen en zelfs verbeteringen aanbrengen.

3D - opmeten

Bestaande installaties kunnen met behulp van onze 3D-laserscanner vlot en nauwkeurig ingemeten worden. De complexiteit van de installatie is daarbij van ondergeschikt belang.

nl_BENederlands (België)