AM Consultancy

Hoe Additive Manufacturing u kan helpen?

Heeft u interesse in de implementatie van de 3D-print technologie in uw bedrijf? Wij staan u bij, bij het bekijken van alle mogelijkheden en toekomstsperspectieven. Samen maken we de juiste keuzes voor uw bedrijf. Heeft u echter nog geen idee wat additive manufacturing is of wat de mogelijkheden en voordelen hiervan zijn, neem dan een kijkje op onze Additive Manufacturing pagina onder ‘Productrealisatie’ of neem contact met ons op voor meer info.

Samen op zoek naar de juiste oplossing.

Het is niet altijd even vanzelfsprekend waar/hoe U de voordelen van additive manufacturing kunt benutten. We begrijpen dat bedrijven deze technologieën niet zonder goede reden zullen inzetten. Omdat alleen een nieuwe en opwindende technologie zelden voldoende is om een ​​rendement op de investering te behalen, zijn wij er, niet alleen om U dit te laten zien, maar ook om het te bewijzen.

Wij analyseren uw bedrijf en behoeftes om vervolgens op zoek te gaan naar tastbare voordelen.

Haal meer uit uw bedrijf door middel van additive manufacturing

3D-printing op industriële schaal wordt in de komende jaren een baanbrekende technologie. De technologie bestaat nu al meer dan dertig jaar, en bedrijven over de hele wereld geloven en investeren steeds meer in AM. Het wordt algemeen gesteld dat deze technologie in het komende decennium de maakindustrie zal hervormen.

0 X

Snellere productiedoorloop

0 X

Minder kosten

0 %

Minder gewicht

0 %

Minder afvalstoffen

Uitgewerkte cases

Onze Additive Manufacturing adviezen profiteren van meer dan 5 jaar ervaring. We begrijpen de fabricage en we kunnen snel kritieke problemen identificeren die met additieve technologie kan worden opgelost.

We werken nauw samen met onze klanten om hun bedrijf te begrijpen. We streven naar het opbouwen van vertrouwensvolle en duurzame relaties met al onze klanten. We zullen geen oplossing aanbevelen dat geen resultaat oplevert.

Robotgrijpers

Bij dit project werden, eerder conventioneel gefreesde robotgrijpers , vervangen door ge-3D-printte varianten. Uiteraard krijgen deze klauwen heel wat krachten te verduren. Hier werd gekozen voor een print uit een combinatie van composiet 3D – printen met een continue carbon fiber vezel doorheen de print. De klauwen kunnen exact dezelfde krachten te aan zoals de eerder gefreesde aluminium onderdelen, en dit tegen een fractie van de kost.

Montage en controle tooling

Tooling voor het positioneren van te monteren onderdelen, of een opspanning voor het nameten van een geproduceerd onderdeel, werd eerder steeds gefreesd. Hierbij zijn deze gefreesde onderdelen vervangen door een, in composiet, geprinte variant. Deze onderdelen krijgen niet de grootste krachten te verduren waardoor een kunststof oplossing perfect kan dienen. Ook deze onderdelen worden zo tegen een fractie van de kost gemaakt.