3D Printing Consultancy

Haal meer uit uw bedrijf met Additive Manufacturing

3D-printing op industriële schaal wordt in de komende jaren een baanbrekende technologie. De technologie bestaat nu al meer dan dertig jaar. Bedrijven over de hele wereld geloven en investeren steeds meer in Additive Manufacturing. Het wordt algemeen gesteld dat deze technologie in het komende decennium de maakindustrie zal hervormen!

0 X

Snellere productiedoorloop

0 X

Minder kosten

0 %

Minder gewicht

0 %

Minder afvalstoffen

0 X

Snellere productie-doorloop

0 X

Minder kosten

0 %

Minder gewicht

0 %

Minder afvalstoffen

Samen op zoek naar de juiste oplossing

Het is niet altijd even vanzelfsprekend waar/hoe U de voordelen van Additive Manufacturing kunt benutten. We begrijpen dat bedrijven deze technologieën niet zonder goede reden zullen inzetten. Met onze diensten gaan wij in de eerste plaats analyseren. We gaan opzoek naar de behoeftes van uw bedrijf. Vervolgens kijken we samen naar de tastbare voordelen.

Onze diensten lopen doorheen het hele ontwikkelingsproces. Wij geven adviezen rond productontwikkeling en productrealisatie. Eens overtuigd van Additive Manufacturing, staan wij u bij in het maken van de juiste keuze voor een in-house 3D-printer.

Lees meer over onze specialisatie in Additive Manufacturing onder de knop!

Uitgewerkte cases

Onze Additive Manufacturing adviezen profiteren van meer dan 5 jaar ervaring. We begrijpen de fabricage en we kunnen snel kritieke problemen identificeren die met additieve technologie kan worden opgelost.

We werken nauw samen met onze klanten om hun bedrijf te begrijpen. We streven naar het opbouwen van vertrouwensvolle en duurzame relaties met al onze klanten. We zullen geen oplossing aanbevelen dat geen resultaat oplevert.

Robotgrijpers

Bij dit project werden, eerder conventioneel gefreesde robotgrijpers, vervangen door ge-3D-printe varianten. Uiteraard krijgen deze klauwen heel wat krachten te verduren. Hier werd gekozen voor een print uit een combinatie van composiet 3D-printen met een continue carbon fiber vezel. De klauwen kunnen exact dezelfde krachten aan zoals de eerder gefreesde aluminium onderdelen, en dit tegen een fractie van de kostprijs.

Montage en controle tooling

Tooling voor het positioneren van te monteren onderdelen, of een opspanning voor het nameten van een geproduceerd onderdeel, werd eerder steeds gefreesd. Hierbij zijn deze gefreesde onderdelen vervangen door een, in composiet, geprinte variant. Deze onderdelen krijgen niet de grootste krachten te verduren waardoor een kunststof oplossing perfect kan dienen. Ook deze onderdelen worden zo tegen een fractie van de kost gemaakt.

Productontwikkeling

Een idee hebben is één ding. Dit volledig ontwerpen en klaarstomen voor productie is dat van ons.

Productrealisatie

Productie van uw ontwerp door middel van AM (3D-printen) en/of composietverwerking.

Opleidingen

Bedrijfsgerichte opleidingen in verband met al onze productiemogelijkheden.

Distributie

Naast onze diensten zijn wij ook verdeler van printers, componenten en verbruiksmateriaal.

nl_BENederlands (België)