GS Technology verscheen verschillende keren in de pers. Op deze plaats kan u berichten herlezen.
Een composiet is een samenstelling van meerdere materialen. Door middel van een hars wordt een binding verkregen tussen deze materialen. Hier zorgen de vezel versterkte kunststoffen voor de sterkte en de hars voor de binding. De combinatie van goede eigenschappen en licht van gewicht maakt deze onderdelen geschikt voor meerdere toepassingen.
Van visuele carbon onderdelen tot gecompliceerde onderdelen op maat. Van glasvezel vormen, tot berekende constructies die de sterkte van deze materialen optimaal benutten.
Inzetten van onze 3D-printers voor het maken van de vorm of een mal. Deze unieke manier van produceren van mallen geeft ons veel meer vrijheid tegenover conventionele methoden. Alles is mogelijk.
Geprinte mallen door middel van AM-technologie bieden de snelste en meest kosteneffectieve manier om composietstructuren te produceren. AM mallen hebben slechts enkele dagen nodig om geproduceerd te worden. Dit terwijl een conventionele manier weken of maanden kan duren. Bovendien vermijden we hoge kosten, handmatige arbeid en lange doorlooptijden van traditionele tooling fabricage. Opoffering van goedkopere mallen vereenvoudigt de productie van holle en ingesloten componenten.
Binnen de Additive Manufacturing productiemethode onderscheiden zich verschillende technieken/technologieën met elks zijn voor- en nadelen.
Hand lay-up is de meest eenvoudige techniek om composiet te verwerken. Deze methode kan alleen worden toegepast voor producten met slechts één gladde zijde. De kwaliteit van de andere zijde zal afhangen van de structuur van de gebruikte vezelversterking. Het volledige composietelement wordt met deze techniek geheel met de hand opgebouwd. Met behulp van een roller, spatel of borstel wordt de hars aangebracht. Op dezelfde manier kunnen er meerdere lagen worden verwerkt.
Het vacuüm infusie proces wordt veel gebruikt bij het maken van composiet vormen. Vacuüm infusie heeft voordelen en nadelen ten opzichte van hand lamineren. Bij vacuüm infusie wordt er een vezelpakket in de mal gelegd. Hier wordt een hars doorheen gezogen. Na uitharden van de hars wordt het product uit de mal gehaald. Na de nabewerking van de mal is het product klaar. Met vacuüm infusie kunnen complexe composiet vormen gemaakt worden.
De hars is reeds in de mat verwerkt. Hierdoor heb je de perfecte verhouding hars en is het eindproduct uitermate sterk en licht. Door vacuüm en ovenverhitting wordt het product gereed gemaakt. Prepreg is een schone en hightech bouwwijze.
Wij helpen u graag verder met uw project.
Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.