Markforged Industrial Series - X7

Markforged Industrial Series - Industriële betrouwbaarheid en nauwkeurigheid

Markforged Industrial Series - Geavanceerde hardware, elektronica en software ontworpen om u een naadloze gebruikerservaring te bieden.

De geavanceerde en industriële Markforged 3D-printers stellen u in staat om op industrieel niveau sterke machine- en productieonderdelen te maken. De 3D-printers bieden een groter bouwvolume aan, betere resolutie en een bredere keuze in laaghoogtes dan de desktop series om nog een betere oppervlakteafwerking te krijgen. Naast de verschillende laaghoogtes kan er gekozen worden om in Turbo-modus te printen, wat ervoor zorgt dat de productie van uw machineonderdelen in een mum van tijd klaar is.

Het gamma bestaat uit de X3, X7 en de X7 Field Edition waarbij elk model zijn eigen sterktes heeft op basis van de oplossing die u nodig heeft.  Het zijn de modellen van Markforged die u toegang geven tot elk aspect van the Digital Forge, zowel in materiaalselectie, industriële precisie, nauwkeurigheid en softwaretoepassingen. 

Configureer. Scan. Inspecteer. Rapporteer.

Inspection is een geautomatiseerd systeem dat door middel van de ingebouwde laser-scanner in de printkop het nauwkeurigheidsmeetproces voor 3D-geprinte onderdelen revolutioneert, waardoor handmatige metingen overbodig worden. Het bereikt een precisie van ongeveer 30 micron en kan interne kenmerken beoordelen die anders ontoegankelijk zouden blijven na productie. 

Door printtijd te optimaliseren en doorvoer te maximaliseren, verbetert Inspection de efficiëntie. De 3D-weergaven van Inspection, samen met histogramgegevens die afwijkingen tonen, bieden een uitgebreid inzicht in de kwaliteit van het onderdeel zonder enige handmatige tussenkomst. Inspectierapporten, eenvoudig deelbaar via e-mail of Eiger API’s, richten zich op kritieke onderdeelkenmerken zoals grootte en hoeken. Uiteindelijk stelt Inspection gebruikers in staat om te beslissen of een geprint onderdeel geschikt is voor gebruik.

Inspection Software

Brede materiaalselectie voor elke toepassing

De Markforged 3D-printers uit de industriële-serie bieden dimensionele accuraatheid, schitterende oppervlaktekwaliteit en materiaal prestaties aan, allemaal op hetzelfde Eiger platform. Het populaire printmateriaal, Onyx™, zorgt voor deze uitstekende oppervlakteafwerking en biedt solide materiaaleigenschappen. Met het assortiment aan continue vezels overtreffen de geprinte onderdelen de mechanische en thermische eigenschappen van alledaagse FFF-printmaterialen. Smooth TPU 95A biedt een efficiënte manier om flexibele onderdelen van hoge kwaliteit te produceren in lage tot middelgrote volumes, terwijl Precise PLA effectieve en betrouwbare prototypes levert tegen een betaalbare prijs. Wat voor eigenschappen je ook zoekt, deze desktop 3D-printers hebben het juiste materiaal voor de klus.

Voordelen van de Markforged Industrial Series 3D-printers

3D-printing op industrieel niveau

De X3 en X7 brengen veelzijdige, geavanceerde, met microkoolstofvezel gevulde nylonmaterialen naar het Eiger platform, dat functionele onderdelen keer na keer perfect aflevert. Ze kunnen printen in een breed scala aan instellingen, allemaal geoptimaliseerd om onderdelen van hoge kwaliteit te produceren – inclusief een resolutie van 50 μm, zodat de onderdelen geen zichtbare laaglijnen bevatten.

Ingebouwde laser-scanning

Met de ingebouwde laser in de printkop gebeurt de kwaliteits- en nauwkeurigheidscontrole tijdens het productieproces. Als de print klaar is, weet je exact of  het onderdeel de verwachte specificaties en toleranties haalt, zonder extra kosten te maken in dure en tijdrovende kwaliteitssoftware.

Industriële nauwkeurigheid en afwerking

De precisie vervaardigde hardware, geavanceerde sensoren en unieke software zorgen voor toonaangevende nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Markforged industriële carbon fiber 3D-printers bieden laserscanning op micronniveau voor closed-loop kalibratie, waardoor onderdelen betrouwbaar worden geproduceerd met een hoge herhaalbaarheid en een perfecte oppervlakteafwerking

Technische specificaties - Industrial Series

Bouwvolume

Breedte
Hoogte
Diepte

330mm
200mm
270mm

Beschikbare laaghoogte

50 μm – 250 μm

Printing techniek & proces

Fused Filament Fabrication (FFF) & Continuous Fiber Reinforcement (CFR)

Markforged Industrial Series - X3

X3

Print hoogwaardige onderdelen met Markforged’s carbon fiber versterkte nylon filamenten.

Kunststoffen

Fibers

Onyx
Onyx ESD
Onyx FR
Precise PLA
Nylon White
Smooth TPU
Geen

Markforged Industrial Series - X7

X7

Print met het volledige assortiment van Markforged’s Composite Base materialen en fibers.

Kunststoffen

Fibers

Onyx
Onyx ESD
Onyx FR
Precise PLA
Nylon White
Smooth TPU
Carbon Fiber
Aramid Fiber (Kevlar)
Fiberglass
HSHT Fiberglass

Hoe werkt de continue vezelversterking (CFR) van Markforged?

Industrial Series Materialen

Onyx

Onyx ESD

Markforged Metal - Inconel spool

Onyx FR

Precise PLA

Nylon

Smooth TPU

Continuous Fiberglass

Continuous Carbon Fiber

Continuous HSHT Fiberglass

Continuous Aramid Fiber (Kevlar)

Continuous Carbon Fiber FR

Toepassingen - X7

Use case: Saint-Gobain

Saint-Gobain werd geconfronteerd met een uitdaging toen een klantverzoek 400 spindeladapters vereiste voor hun spoellijn. Aanvankelijk was het plan om ze intern te produceren en te frezen, maar de hoge kosten en arbeidsuren leidden ertoe dat het bedrijf hun X7-printer ging gebruiken. Door de adapters te 3D-printen met Onyx-materiaal werden de arbeidskosten verlaagd en werd ongeveer 90 dagen aan doorlooptijd bespaard. De plant behaalde een kostenverlaging van ongeveer 86% en verbeterde de algehele werkstroom. Bovendien gaf de verhoogde uptime de operator extra tijd om aan andere productieve taken te werken. Geïnspireerd door deze resultaten is Saint-Gobain van plan om Markforged-printers te implementeren in meerdere Noord-Amerikaanse fabrieken, met als doel productieprocessen te stroomlijnen en webinars te organiseren om de voordelen van deze technologie te demonstreren.

Ondersteunt door Eiger en the Digital Forge

Markforged biedt een eenvoudig, slim en schaalbaar productieplatform dat naadloos in uw productieactiviteiten past. Onze software Eiger™ is ontworpen voor schaalbaarheid en biedt een uniforme gebruikerservaring, een digitale opslagplaats voor onderdelen en beheer voor uw gehele Markforged-portfolio.

Ontwerp uw onderdeel, upload het naar de browsergebaseerde Eiger software, kies uit een breed assortiment composiet basisfilamenten en continuous fibers en druk op “Print”. Zo eenvoudig en snel is het.

en_GBEnglish (UK)