Loop 3D– Van zware industrie tot onderwijs

LOOP 3D is een 3D Printer merk van industriële kwaliteit. LOOP Pro X 3D Printer is een ideale combinatie van ingenieurs, technici en ontwikkelaars die door de jaren heen enorm veel ervaring hebben opgedaan in verschillende traditionele en additieve productietechnieken.

Het team heeft een oplossing ontworpen die de marktbehoeften van klanten combineert met hun innovatieve engineering ervaring. LOOP 3D streeft ernaar een complete oplossing te bieden die wordt goedgekeurd door de zware industrie, automotive, luchtvaart, olie & gas, defensie, en onderwijs.

Download
de handleiding

Download
de fleetcatalogus

Download
de installatiegids

Loop Pro X

De LOOP PRO X 3D-printer is gebouwd voor industriële toepassingen en is compatibel met high-end composietmaterialen. LOOP 3D gelooft in de vrijheid van het gebruik van verschillende materialen om grenzeloze 3D-printtoepassingen te openen met Expert Mode in de software. Cloud-gebaseerde software helpt bij het uitvoeren van complexe projecten, het volgen van de levenscyclus van een machine en het op afstand beheren van een machinepark. Het is van cruciaal belang om oplossingen op afstand aan te bieden en te ontwikkelen die in de huidige situatie ononderbroken plannings- en productieprocessen ondersteunen. LOOP 3D biedt een betrouwbaar hulpmiddel dat zowel door professionals als nieuwe gebruikers kan worden gebruikt. LOOP PRO X is ook voorbereid op ondersteuning op afstand met geïntegreerde, modulaire LOOP CORE- en CONNECT-boxen die eenvoudig kunnen worden verwijderd voor technische service.

Met Fleet Management kunnen klanten alle LOOP PRO X printers in de fabriek vanaf één werkstation beheren en bewaken en toegang voor werknemers toevoegen of verwijderen en bepalen hoeveel printopdrachten per gebruiker kunnen worden uitgevoerd. Het filament wordt geplaatst en ingevoerd vanuit de materiaalconditioneringseenheid aan de voorkant van de machine. Daardoor is het eenvoudig om een vloot LOOP PRO-printers vlak naast elkaar te plaatsen. Deze oplossing bespaart ruimte in vergelijking met apparaten die gebruik maken van spoelen die aan de zijkant van de machine of aan de achterkant van de printer zijn gemonteerd.

Onderdelen

Loop 3D Core

De Loop 3D Core bevat de controller en motor drivers van de LOOP PRO X 3D Printer. Van opwarmen tot koelen, van positioneren tot extruderen van het filament, elke beweging wordt door deze box gestuurd.

Loop 3D Connect

Het is het brein van de LOOP PRO X 3D Printer. Het bevat een microcomputer. Deze box zorgt voor de cloud verbinding, UI, en touch screen bediening.

Calibration Check Tool

Hiermee kan de calibratie van de bouwplaat worden gecontroleerd met hoge precisie en minimale inspanning. Verwissel hem met de modulaire printkop, en u bent klaar om de calibratie van de bouwplaat te testen en in te stellen met een kleine aanpassing van de calibratieschroeven.

Verbruiksartikelen

Loop 3D Printhead

Hij is snel vervangbaar, gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor het kalibratie-controlegereedschap dat ermee kan worden verwisseld en kan worden gebruikt om de maatnauwkeurigheid van het platform te controleren.

Loop 3D Extruder

Het is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor het met grote precisie en superieure kracht naar de printkop duwen van het filament.

HEPA-Carbon Filter

Ingebouwd koolstoffilter verwijdert onaangename geurtjes die vrijkomen tijdens het 3D-printproces.

Flexibel Built Plate

Krijg consistente resultaten met magnetische veerstaalfolie om het model stevig op het oppervlak te verankeren en het snel te verwijderen wanneer de klus geklaard is.

Materiaal

DYNAMIDE®

DYNAMIDE® is het merk van vezelversterkte samengestelde filamenten die uitstekende mechanische en fysische eigenschappen hebben. Het is niet alleen materiaal van topklasse, dat concurreert met vele bekende materialen in de industrie, maar het is ook kosteneffectief. Dat maakt DYNAMIDE®-materialen uniek op de markt. De materialen zijn geschikt voor eindgebruiksdelen en productie in kleine hoeveelheden.

DYNAMIDE® CF

Het is geschikt voor het bedrukken van onderdelen voor eindgebruik, functionele prototypes en productie in kleine oplagen in toepassingsgebieden die robuustheid en thermische weerstand vereisen.

DYNAMIDE® GF

Het is geschikt voor het bedrukken van onderdelen voor eindgebruik, functionele prototypes en productie in kleine oplagen in toepassingsgebieden die zowel lichtheid als hoge sterkte en uitzonderlijke thermische weerstand vereisen.

Toepassingen

Aerospace

Architecture

Manufacturing

Arts and crafts

Engineering

Robotics

Automotive

Industrial Design

Enkele voorbeelden