Black horizontal logo of Markforged an industrial 3D printing company

Markforged 3D Printers – Verdeler in België, Nederland en Luxemburg

Professionele 3D-printers worden al meer dan 30 jaar in de maakindustrie gebruikt, maar tot het laatste decennium is de markt op grote schaal opengesteld voor nieuwe toepassingen zoals gereedschappen, armaturen en prototypes. Aangezien 3D-printen geen productie- of ontwerpbeperkingen kent, kun je de verbazingwekkende groei en vraag naar geavanceerde industriële 3D-printers zien. Veel verschillende 3D-printtechnologieën zijn een deel van de reden voor de snelle groei van de 3D-printindustrie. De composiet filament fabricage (CFF) technologie van de Markforged 3D-printer biedt u onbeperkte mogelijkheden voor de productie van componenten. Als exclusieve verdeler van de Markforged industriële 3D printers in de Benelux zorgen wij ervoor dat jij aan de slag kan met de betrouwbaarste technologiën om in-house sterke onderdelen te printen.

Markforged FX20

De FX20 is de grootste, snelste en meest nauwkeurige machine die Markforged ooit heeft geproduceerd.

Hij beschikt over een verwarmde bouwkamer van 84 liter en een massief, geverifieerd vlak vacuümbed met printplaten. Het motion control systeem biedt closed loop control via precisie lineaire encoders, en is afgesteld om de 3kg printkop snel en accuraat te bewegen. De turbomodus van de FX20 bouwt onderdelen tot vier keer sneller dan elke andere machine van Markforged, terwijl de nieuwe XL-spoelen vier keer zoveel materiaal bieden zonder spoelwissel.

De FX20 is opmerkelijk gebruiksvriendelijk. Hij is uitgerust met een 7 inch touchscreen van waaruit gebruikers elk aspect van de printer kunnen bedienen. Geautomatiseerde kalibratie en nivellering verminderen de operatorinput, terwijl een grote verscheidenheid aan sensoren live feedback geeft over de machineprestaties. Een materiaalcompartiment bevat twee actieve XL-spoelen en kan er nog twee opslaan met nauwkeurige vochtigheidsregeling.

Wij hebben momenteel de enige Markforged FX20 in Vlaanderen, België en zelfs Benelux in volle productie. Interesse in wat deze nieuwe krachtige machine voor jouw kan betekenen?

FX20 600px

Markforged Industrial series

De X-serie bestaat uit X3, en X7, waaronder X7 de krachtigste 3D-printer op de markt is. Met X7 kunt u zeer robuuste onderdelen op industriële schaal printen. Het is de eerste printer in zijn soort die gebruik maakt van lasergestuurde procesbesturing in combinatie met extreem stabiele componenten. Het is een must-have voor elke fabrikant. 

De X-serie combineert de voordelen van de unieke vezel versterkte materialen van Markforged. Het is stabieler dan aluminium en heeft de uitstekende oppervlakteafwerking van Onyx, waardoor de X-serie elk ontwerpconcept kan realiseren.

Markforged Industrial Series - X3

X3

Industriële prestaties beginnen met een volledig aluminium unibodybehuizing die rond een ultraplat portaalsysteem is gebouwd. Voeg daar een bewerkte aluminium tafel aan toe met een kinematische bedkoppeling, en een nauwkeurig geslepen afdrukplatform. Daarna wordt de lus gesloten met software – elke machine wordt uitgerust met een volledig sensorenpakket, inclusief motor-encoders en een kalibratielaser die zo nauwkeurig is dat hij veranderingen in de kamertemperatuur met één cijfer kan compenseren.

Markforged Industrial Series - X7

X7

Gebouwd vanaf de basis voor betrouwbare prestaties, levert de X7 baanbrekende kwaliteit en precisie in 3D printen. Het top-of-the-line industriële platform is voorzien van een versterkt dual nozzle printsysteem dat continue koolstofvezel en Kevlar versterking ondersteunt. Laserinspectie scant onderdelen tijdens het printen om de dimensionale nauwkeurigheid te garanderen voor de meest kritische toleranties.

Markforged Desktop series

Welkom bij de beste, meest toegankelijke desktop 3D-printer die speciaal is ontworpen voor het printen van prachtige carbonzwarte onderdelen. Start met de Onyx One en creëer onderdelen voor een breed scala aan toepassingen. Gebruik daarbij onze veelgeprezen onyx gesneden carbon fiber filament.

Stap over op de Onyx Pro en ervaar de indrukwekkende sterkte die wordt verkregen door het toevoegen van continuous glasvezels voor sterke composiet onderdelen.

Onyx One 600px

Onyx One

De Onyx One beschikt over één enkele printkop speciaal ontworpen voor de productie van onderdelen met ons onyx gesneden carbon fiber filament.

Deze printer is het instapmodel van Markforged. Het toestel print stabiele en krachtige componenten rechtstreeks op uw werkplek!

Onyx Pro 600px

Onyx Pro

De Onyx Pro met een tweede printkop speciaal voor continuous fiberglass biedt ook u de mogelijkheid om de originele extreem versterkte composietdelen waar Markforged bekend om staat te kunnen printen.

De Onyx Pro is net zoals de Onyx One een instapmodel voor de ultieme 3D-printing ervaring.

Markforged Mark Two

Mark Two

Mark Two combineert Markforged’s unieke continuous carbon vezelversterkte mogelijkheden met de betrouwbaarheid van een Zwitsers uurwerk. Deze combinatie resulteert in de sterkste en meest veelzijdige onderdelen uit ons portfolio. Het is de enige printer in de branche die het mogelijk maakt om binnen enkele uren van een CAD-tekening naar een prachtig gebruiksklaar eindresultaat te komen.

Markforged Metal X

Metal X heeft de innovatie aanzienlijk versneld en de mogelijkheid geboden om in minder dan 24 uur van ontwerp naar volledig functionele metalen onderdelen te gaan. Deze geavanceerde productiemethode van de 21e eeuw produceert een grote verscheidenheid aan producten: van industriële reserveonderdelen tot spuitgietmatrijzen en functionele eindproducten.

Metal X Gen 2 600px

Markforged PX100

Markforged PX100 Binder Jetting 3D printer brengt een nieuwe mogelijkheid naar The Digital Forge: een productiesysteem dat duizenden complexe metalen onderdelen voor eindgebruik kan maken. Het ontsluit hoogvolume metaalproductie op het punt waar u het nodig heeft, zodat bedrijven meer controle uit te oefenen over hun productieproces.

De machine maakt deel uit van het PX100 systeem, dat bestaat uit poederbehandelingsmachines en ovens om eind-tot-eind productiemogelijkheden te bieden. Het systeem is zeer configureerbaar en heeft een breed scala aan beschikbare materialen.

Markforged PX100

Verbruiksmateriaal

Markforged_Onyx 600px

Onyx - Basis materiaal

Onyx levert stijve, sterke en nauwkeurige onderdelen. Het is 1,4 keer sterker en stijver dan ABS en heeft een uitstekende oppervlakteafwerking. Nylon onderdelen zijn flexibel en slagvast. Onyx en nylon kunnen elk worden versterkt met Markforged continuous fiber materialen.

Markforged_Onyx-2 600px

Markforged Composieten

Gevormd uit de combinatie van twee materialen, zijn composietonderdelen ongelooflijk sterk en veelzijdig. Ons unieke fabricageproces stelt u in staat om onderdelen te printen die vele malen stijver en sterker zijn dan de typische 3D geprinte onderdelen.

Markforged_Metal 600px

Markforged Metalen

Door het combineren van de bewezen MIM-technologie (Metal Injection Moulding) en ons unieke 3D printplatform ga je van prototyping naar volledig functionele metalen onderdelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde materialen en werkwijze als bij het reguliere MIM proces.

Toepassingen

Case: Auto onderdelen

RPG Industries, Inc. had een nieuwe carburatorcover nodig voor een klassieke auto, maar die was nergens ter wereld meer verkrijgbaar. Een conventionele productie was gewoonweg te duur.

nl_BENederlands (België)