Markforged FX10 - de 5de generatie industriële composiet 3D printer met continue vezel versterking

Markforged FX10 - Print sterke en nauwkeurige onderdelen, elke keer opnieuw

Ontgrendel sterke onderdelen op aanvraag

FX10 print continu koolstofvezelversterkte onderdelen voor een breed scala aan toepassingen op de fabrieksvloer - dit helpt fabrikanten om sneller op de markt te komen, de fabricage- en voorraadkosten te verlagen en het risico op productiestoringen te verkleinen.

Print telkens het juiste onderdeel

Elk aspect van de FX10 - van het bewegingssysteem tot de software die het systeem aanstuurt - is erop gericht om op betrouwbare wijze nauwkeurige en sterke onderdelen te maken. Ondersteund door Simulation en Inspection software kan de FX10 geverifieerde producten maken die voldoen aan de strenge eisen van de productievloer.

Verhoog snel de ROI en schaal dan op

FX10 werkt op de Digital Forge: het additieve platform van Markforged met intuïtieve apparaat- en desktopsoftware, training en ingebouwde kostenberekening. U kunt op dag één beginnen met het genereren van ROI en moeiteloos opschalen naar meer teams, machines en faciliteiten.

Vision Module en Laser Micrometer

De FX10 heeft twee op de printkop gemonteerde optische sensoren. De lasermicrometer zorgt voor Inspection - dimensionele validatie tijdens het printen - en machinekalibratie, terwijl de nieuwe Vision Module gedetailleerde beelden van kalibratieonderdelen vastlegt om de printerprestaties te bepalen en te optimaliseren.

Geavanceerde materiaalkabinet

Een materiaalkamer aan de binnenkant slaat vier spoelen op in afzonderlijk afgesloten compartimenten en ondersteunt automatische materiaalwissel en snel laden van spoelen, waardoor de gebruiker minder hoeft in te grijpen.

Groot touchscreen

De FX10 heeft een 7" touchscreen. Gebruikers kunnen builds starten, de machinestatus controleren, de machine handmatig bedienen en geautomatiseerde kalibratieroutines starten, allemaal op één plek.

Verwarmde build chamer en vacuümbed

De FX10 heeft een grote kamer die verwarmd wordt tot 60 °C, wat handig is om onderdelen van hoge kwaliteit op hoge snelheid te printen. Het aluminium vacuümbed wordt ook verwarmd en maakt gebruik van machinale precisiegroeven die worden gescand door de lasermicrometer voor kalibratie.

Technische specificaties

Bouwvolume

Breedte
Hoogte
Diepte

375mm
300mm
300mm

Beschikbare laaghoogte

125 μm – 250 μm

Printing techniek & proces

Fused Filament Fabrication (FFF) & Continuous Fiber Reinforcement (CFR)

FX10 Materialen

Onyx

Continuous Carbon Fiber

Ondersteunt door Eiger en the Digital Forge

Markforged biedt een eenvoudig, slim en schaalbaar productieplatform dat naadloos in uw productieactiviteiten past. Onze software Eiger™ is ontworpen voor schaalbaarheid en biedt een uniforme gebruikerservaring, een digitale opslagplaats voor onderdelen en beheer voor uw gehele Markforged-portfolio, inclusief de FX10.

nl_BENederlands (België)