De FX20 - Markforged grootformaat industriële 3D-printer met Onyx, ULTEM en continue vezel versterking

FX20, The Beast

De FX20 is de grootste, snelste en meest nauwkeurige machine die Markforged ooit heeft geproduceerd.

Hij beschikt over een verwarmde bouwkamer van 84 liter en een massief, geverifieerd vlak vacuümbed met printplaten. Het motion control systeem biedt closed loop control via precisie lineaire encoders, en is afgesteld om de 3kg printkop snel en accuraat te bewegen waardoor er een accuraatheid wordt behaald van +/- 0.05mm. De turbomodus van de FX20 bouwt onderdelen tot vier keer sneller dan elke andere machine van Markforged, terwijl de nieuwe XL-spoelen (3200cc) vier keer zoveel materiaal bieden zonder spoelwissel.

De FX20 is opmerkelijk gebruiksvriendelijk. Hij is uitgerust met een 7 inch touchscreen van waaruit gebruikers elk aspect van de printer kunnen bedienen. Geautomatiseerde kalibratie en bed levelling verminderen de operatorinput, terwijl een grote verscheidenheid aan sensoren live feedback geeft over de machineprestaties. Een materiaalcompartiment bevat twee actieve XL-spoelen en kan er nog twee opslaan met nauwkeurige vochtigheidsregeling.

ULTEM™ 9085 filament

ULTEM™ 9085 Filament is Markforged’s eerste hoge temperatuur filament polymeer. Het is een extreem duurzame thermoplast die uitstekende vlam-, rook- en toxiciteitskenmerken (FST) vertoont. ULTEM™ filament kan worden gebruikt in ruimtevaarttoepassingen en brengt de CFR-technologie van Markforged naar een nieuw domein van onderdelen. 

De voordelen van de FX20

Met het gigantische bouwvolume brengt de FX20 het produceren van functionele en sterke eindonderdelen naar een heel ander niveau. In combinatie met het solide frame en de aanwezige sensoren gebeurt dit vele malen sneller dan eender welke printer in het gamma van Markforged, met dezelfde precisie en accuraatheid die alle machines van Markforged standaard leveren. Al deze parameters zorgen ervoor dat de productie van uw onderdelen niet alleen sneller verloopt, maar uiteindelijk ook kostefficiënter. 

Gigantisch bouwvolume

Functionele eindonderdelen

Klaar voor productie

De FX20 combineert grootte en doorvoer om grotere builds te maken met ongelooflijke snelheden, waardoor de transformationele voordelen van The Digital Forge op een nieuwe schaal worden geleverd.

Deze 3D-printer is gebouwd voor alles, van hoogwaardige gereedschappen en armaturen tot eindwaardige productieonderdelen - de FX20 kan, naast het standaard Onyx materiaal, ook ULTEM ™ 9085-filament versterken met continue vezel.

Een nauwkeurig ontworpen, sensorgestuurde 3D-productieprinter levert baanbrekende betrouwbaarheid en prestaties met een eenvoudige gebruikerservaring.

Technische specificaties

Bouwvolume

Breedte
Hoogte
Diepte

525mm
400mm
400mm

Beschikbare laaghoogte

50 μm – 250 μm

Printing techniek & proces

Fused Filament Fabrication (FFF) & Continuous Fiber Reinforcement (CFR)

FX20 Materialen

Onyx

ULTEM 9085 Filament

Onyx FR

Onyx ESD

Continuous Carbon Fiber

Continuous Carbon Fiber FR

Continuous Aramid Fiber (Kevlar)

Toepassingen

Use case: KST Moschkau

KST begon in februari 2020 met de productie van de KST-OH-serie, een buitenbehuizing voor de Panasonic PTZ-camera. De grote vraag overtrof de verwachtingen, maar het productieproces bleek niet schaalbaar voor kleine series, met dure aanpassingen, arbeidsintensieve processen en vertragingen door afhankelijkheid van externe leveranciers.

In plaats van uitbesteding nam het KST-team de productie in eigen handen met behulp van Markforged’s FX20. Dit resulteerde in lagere kosten, snellere productie, prototyping flexibiliteit en hoge kwaliteit. De behuizingen waren vergelijkbaar met aluminium, maar lichter van gewicht en bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, UV-stralen en temperatuurvariaties.

Ondersteunt door Eiger en the Digital Forge

Markforged biedt een eenvoudig, slim en schaalbaar productieplatform dat naadloos in uw productieactiviteiten past. Onze software Eiger™ is ontworpen voor schaalbaarheid en biedt een uniforme gebruikerservaring, een digitale opslagplaats voor onderdelen en beheer voor uw gehele Markforged-portfolio, inclusief de FX20.

nl_BENederlands (België)