Markforged Inspection scan in progress on the Industrial Series

Inspection
Configureer. Scan. Inspecteer. Rapporteer.

Markforged Inspection

Inspection, vroeger gekend als Blacksmith, is een proces waarbij onderdelen laag per laag worden gescand terwijl ze worden geprint met behulp van de ingebouwde lasermicrometer op printers uit de Industrial Series (X3 & X7). Het resultaat is een puntenwolk in Eiger die automatisch wordt vergeleken met het 3D-bestand voor het onderdeel. Gebruikers kunnen kenmerken meten en inspecteren in Eiger en een aanpasbaar PDF-rapport maken. Dit resulteert in een snelle en betrouwbare kwaliteitscontrole. Het omvat ook detectie van printfouten.

Het meten en inspecteren van onderdelen met traditionele methoden neemt veel tijd in beslag, vereist dure apparatuur en getraind personeel. Het kwalificeren van onderdelen kan dagen en zelfs weken duren en de processen extra belasten. De waarde van Inspection ligt in het sneller afleveren van gescande onderdelen via automatisch scannen van onderdelen plus de intuïtieve controle en rapportage.

De voordelen en kenmerken van Inspection

Gebruiksvriendelijk

Intuïtieve, eenvoudige workflow in Eiger™ en autonoom scannen maken productinspectie toegankelijk voor alle gebruikers.

Uitgebreide visualisatie van gegevens

Bekijk details en inzichten over producten met heat maps en puntwolkvisualisaties. Maak een snelle momentopname van de onderdeelnauwkeurigheid of bekijk specifieke metingen voor een meer gedetailleerde blik.

Rapporten op maat

Download een automatisch gegenereerd, aanpasbaar inspectierapport voor documentatie en traceerbaarheid. Conformiteit eenvoudig gemaakt.

Foutdetectie bij printen

Apparaten met Inspection detecteren wanneer een print mislukt is en pauzeren de print automatisch zodat de gebruiker deze kan controleren.

Markforged Inspection - Inspect the part after completion of print
Markforged Inspection - report after completing the print and verifying the integreity of the part

Toepassing - 3D-printen van CMM-opspanningen

nl_BENederlands (België)