Markforged Metal X System - Een toegankelijke manier om complexe metalen onderdelen te produceren

Markforged Metal X System

Markforged Metal X systeem heeft de vooruitgang in metaal 3D-printen aanzienlijk versneld en de mogelijkheid geboden om in minder dan 24 uur van ontwerp naar volledig werkende metalen onderdelen te gaan. Deze geavanceerde fabricagetechnologie produceert een breed scala aan producten: van industriële reserveonderdelen tot robotgrijpers tot spuitgietmatrijzen en functionele eindproducten.

Voordelen van het Markforged Metal X systeem

Eenvoudig, maar doeltreffend

De Metal X is een van de meest intuïtieve metaal 3D printers van dit moment. Print een breed scala aan materialen van roestvrij staal tot koper met minimale training op een gesloten workflow. Opschalen van de capaciteit is eenvoudig; voeg gewoon printers toe.

Veilig en voordelig

De Metal X is ontworpen om veilig te gebruiken en toegankelijk te zijn voor operators. Het kost vele malen minder dan DMLS metaal 3D printers en vereist geen speciale operator, geen poeder management systeem en minimale persoonlijke beschermingsmiddelen.

Snel hoogwaardige onderdelen

De Metal X is speciaal gebouwd voor een consistente productkwaliteit en een naadloze gebruikerservaring. Markforged combineert uitstekende software, materiaalonderzoek en een geavanceerd bewegingssysteem om snel en betrouwbaar onderdelen van industriële kwaliteit te leveren.

Technische specificaties - Metal X

Bouwvolume

Breedte
Hoogte
Diepte

300mm
180mm
220mm

Beschikbare laaghoogte

127 μm

Printing techniek

Fused Filament Fabrication (FFF) / Bound Powder Extrusion (BPE)

Metalen

17-4PH Stainless Steel
A2 Tool Steel
D2 Tool Steel
H13 Tool Steel
Copper
Inconel

Hoe werkt het volledige Metal X systeem van Markforged?

De simpele workflow - van design naar gebruik

Markforged Metal X System process and workflow
Sketch Markforged Metal X

1. Print

Metaalpoeder gebonden met kunststof wordt laag voor laag in de gewenste vorm geprint. Onderdelen worden opgeschaald en dus groter geprint om krimp tijdens het sinterproces te compenseren

Sketch Markforged Wash-1

2. Wash

Na het printen worden de “green” onderdelen in het wasstation geplaatst, waar een ontbindingsvloeistof wordt gebruikt om het meeste plastic bindmateriaal op te lossen.

Sketch Markforged Sinter-2

3. Sinter

Gewassen “brown” onderdelen worden in een oven geplaatst, waar ze worden verhit met een materiaalspecifiek profiel om het resterende bindmiddel weg te branden en metaalpoeder te verharden.

Metal X Materialen

17-4PH Stainless Steel

Markforged Metal - Copper spool

Copper

Inconel

Markforged Metal - A2 Tool Steel spool

A2 Tool Steel

Markforged Metal - D2 Tool Steel spool

D2 Tool Steel

Markforged Metal - H13 Tool Steel spool

H13 Tool Steel

Toepassingen - Metal X

Use case: Guhring UK

Guhring UK is een Birminghamse dochteronderneming van de Guhring Group die precisiegereedschappen produceert. Ze begonnen als leverancier van standaard gereedschappen en zijn nu gespecialiseerd in op maat gemaakte snij- en freesgereedschappen voor grote bedrijven. Om ook kleinere klanten te bedienen, begonnen ze 3D-printen te gebruiken. Door samen te werken met Markforged en hun printers te gebruiken, konden ze sneller en goedkoper gereedschap produceren. Het eerste 3D-geprinte gereedschap was 60% lichter en presteerde naar verwachting. Dit heeft geleid tot meer veelzijdige, lichtgewicht gereedschappen tegen lagere kosten.

Ondersteunt door Eiger en the Digital Forge

Markforged biedt een eenvoudig, slim en schaalbaar productieplatform dat naadloos in uw productieactiviteiten past. Onze software Eiger™ is ontworpen voor schaalbaarheid en biedt een uniforme gebruikerservaring, een digitale opslagplaats voor onderdelen en beheer voor uw gehele Markforged-portfolio.

Ontwerp uw onderdeel, upload het naar de browsergebaseerde Eiger software, kies uit een breed assortiment metalen en druk op “Print”. Zo eenvoudig en snel is het.

nl_BENederlands (België)