Een printer die u kan blijven upgraden!

Prusa is een Tsjechisch bedrijf opgericht door Josef Prusa en zij ontwikkelen 3D printers. Al deze producten zijn open source onder het RepRap project. Het bedrijf richt zich op interessante tutorials en gidsen, waarvan de meeste universeel zijn. Ze zijn zelfs te volgen als je (nog) geen Original Prusa printer bezit.

Het paradepaardje is de Original Prusa i3 MK3S+ die de opvolger is van de prijswinnende Original Prusa i3 MK2/S 3D printer. Op dit moment worden er meer dan 6000 Original Prusa i3 printers per maand naar meer dan 120 landen direct vanuit Praag verscheept.

Printers

Original Prusa XL

De Prusa XL wordt geleverd met de gloednieuwe “Nextruder”, een volledig nieuw ontworpen extruder met een spelingvrije cycloïdale tandwielkast, hot-swappable nozzles en een Load Cell-gebaseerd systeem voor volautomatische kalibratie van de eerste laag. Geen handmatige kalibratie, geen Live Z-aanpassingen. De XL bereikt een perfecte eerste laag over het hele oppervlak telkens wanneer u een afdruk start.

De printkwaliteit wordt verder verbeterd door het modulaire bedontwerp van de XL – in plaats van één groot verwarmingsbed te gebruiken, dat vatbaar is voor kromtrekken, gebruikt de XL een reeks kleinere, afzonderlijk gecontroleerde segmenten. Alleen het noodzakelijke deel van het warmtebed wordt geactiveerd bij het printen van kleinere objecten, waardoor de XL energiezuinig is. Net als andere Original Prusa 3D printers, maakt ook de XL gebruik van bewezen dubbelzijdige veerstalen platen met verschillende soorten oppervlakken, waardoor eenvoudig onderhoud en moeiteloze printverwijdering mogelijk is.

Previous
Next
Previous
Next

Original Prusa i3 MK3S

De Original Prusa i3 MK3S+ is de nieuwste versie van Prusa’s bekroonde 3D printers. De MK3S werd geüpgraded met een gloednieuwe SuperPINDA taster voor verbeterde kalibratie van de eerste laag, hoogwaardige Misumi lagers toegevoegd en diverse handige design tweaks om de printer eenvoudiger te monteren en te onderhouden. De MK3S+ bevat alle beproefde functies van de vorige modellen, waaronder het verwarmingsbed met verwijderbare PEI-veerstalen printplaten, automatische Mesh Bed Leveling, filamentsensor, herstel van stroomverlies (power panic) en veiligheidsfuncties.

Previous
Next

Original Prusa MINI+

Original Prusa MINI+ – slim en compact 3D printen werkpaard met alle toeters en bellen die je gewend bent als je een Original Prusa 3D printer koopt. MINI+ zal je verrassen. Hij heeft een printvolume van 18 cm (7″) cubed, verwijderbare verenstalen platen, ethernet en optionele Wi-Fi en hij is gebaseerd op ons gloednieuwe custom-made 32-bit Buddy moederbord met stille 2209 Trinamic drivers.