Resin & Casting

Van kleine tot middelgrote serieproductie

Gieten is een methode waarbij een mal wordt gevuld met een vloeibare kunststofhars of vloeibaar metaal. Vervolgens hardt dit uit. Het wordt voornamelijk gebruikt voor klein tot middelgrote serieproductie zoals industriële prototypes, kleine series,.. . Wij zetten onze 3D-printers in voor het vervaardigen van deze mallen of vormen.

Het resin casting proces kunnen we volledig in-house uitvoeren. Voor metal casting hebben we onze vaste productiepartner die het gieten zelf uitvoert. Wij verzorgen de eventuele nabewerking en afwerking van het gevraagde onderdeel.

Resin casting

Gieten van kunststof gietharsen in een 3D-geprinte mal. De vloeibare hars wordt rechtstreeks in de 3D-geprinte mal gegoten. Deze mal kan vervolgens meerdere malen gebruikt worden.

Metal Casting

Gieten van metalen door middel van een 3D-geprinte vorm. Metaal kunnen we niet gieten in een 3D-geprinte mal, hier printen we de vorm en laten we dit extern gieten door middel van de verloren model gietmethoden.

Het verschil met Additive Manufacturing

Waarom kunnen we het onderdeel niet gewoon 3D-printen? De meerwaarde ligt hoofdzakelijk aan het rijker aanbod van verschillende materialen en kleuren. Willen we een glashelder onderdeel of willen we polyurethaan rubber verwerken? Meestal zullen we kiezen voor een AM oplossing omdat dit tijdseffiëcenter is. Daar waar AM dit niet kan aanbieden, kunnen we in-house uw onderdelen gieten in geprinte mallen.

Kijken we naar metal casting, dan kiezen we voor de sterkte van metaal in een specifieke vorm. Hier wordt de vorm geprint en door middel van het gietproces met de verlorenwasmethode, vervaardigd. Het 3D-geprinte model gaat verloren maar er komt een sterker metalen onderdeel in de exacte vorm in de plaats.

nl_BENederlands (België)