Atex Vacuum Cleaner

Veilig, schoon en makkelijk depowderen

Snel

Reinig je printer en verzamel ongebruikt poeder in 10 minuten. Bespaar tijd en geld. Gebruik de ATEX stofzuiger met poederscheider niet alleen om te reinigen, maar ook om ongebruikt poeder op te vangen in een speciale container en snel klaar te maken voor de volgende print.

Schoon

Met de ATEX stofzuiger reinigt u uw werkruimte met een paar eenvoudige bewegingen.

Maak een einde aan de rommel en het stof op uw werkplek en win 100% van uw poeder terug. Met het ATEX vacuüm kunt u gemorst poeder verzamelen tijdens het reinigen van printouts – zowel uit de werkplaats als van het printbed. En het is 100% veilig.

Gemakkelijk poederrecuperatie

Met behulp van de Sinterit separator wordt het verzamelde poeder automatisch overgebracht in de daarvoor bestemde container, waardoor handmatig overbrengen niet meer nodig is. Het poeder kan vervolgens eenvoudig in de Sinterit Powder Sieve worden gegoten. Of sluit de container en laat het poeder achter voor verdere verwerking.

Specificaties

Dimensies

440 x 420 x 780 mm

Gewicht

25 kg

Capaciteit

40 L

Voeding

230V of 110V

Stroomverbruik

1.2 W

Geluidsniveau

77 dB(A)

Max. luchtstroom

215 m3/u (debiet)

Aanzuigopening

50 mm

Filtertype

Star, filterklasse M

ATEX-zones

Z22 of INTERTEK-certificering

Inhoud van de verpakking

ATEX stofzuiger + set accessoires + powder separator + handleidingen

Waarom hebben we zo'n stofzuiger nodig als we werken met SLS?

SLS-poeder is op zichzelf niet explosief, maar er bestaat wel explosiegevaar als ze met lucht worden gemengd, net als een mengsel van bloem en lucht. Daarom moeten standaardstofzuigers zonder ATEX-certificering absoluut worden vermeden. De meeste stofzuigers, zelfs professionele die gebruikt worden door schoonmaakbedrijven, zijn niet gemaakt om te werken met poeder met een lage concentratie. Als het poeder in een gewone stofzuiger wordt blootgesteld aan vonken, kan het een explosie veroorzaken. De ATEX-stofzuiger van Sinterit is ontworpen om te werken met explosieve mengsels. Naast de juiste certificering wordt hij geleverd met aarding, een speciaal ontworpen filter, antistatische slangen en elektrostatische opzetstukken.

nl_BENederlands (België)