Lisa X

Deze nieuwe compacte SLS 3D-printer combineert ultrasnel printen met een groot bouwvolume en uitgebreide mogelijkheden om gebruik te maken van diverse materialen en open printparameters. Speciaal ontworpen om u maximale vrijheid te geven om sneller en creatiever te innoveren.

Industriële snelheid

Bouwsnelheid tot 14 mm/u – de meeste jobs worden binnen 24 uur geprint wat je de mogelijkheid geeft om tot vijf printbedden per week te printen, zodat u sneller prototypes kunt maken en itereren.

Groot bouwvolume

Met een bed van 130 x 180 x 330 mm, is de Lisa X de grootste compacte SLS-printer in het arsenaal van Sinterit. Je kunt meer onderdelen of grotere objecten printen.

Gemakkelijk wisselen van materialen

Het duurt 15 tot 30 minuten om de Lisa X schoon te maken. Dit alles dankzij een “easy to clean” ontwerp en een stap-voor-stap handleiding ingebouwd in de user interface.

Open printomgeving

Geen vooraf gedefinieerde parameters en alleen speciale materialen. Kies uit de 8 compatibele materialen of kies je eigen materialen. Voor meer flexibiliteit kun je ook onze aanbevolen printinstellingen wijzigen.

Print- en koeltijd

De print- en koeltijd van de Lisa X is tot 40% korter dan die van elke andere compacte SLS-printer op de markt.

Uitstekende printkwaliteit

Met de Lisa X hoef je niet in te leveren op kwaliteit om sneller resultaten te behalen. Als je de kwaliteit van de geprinte onderdelen ziet, zul je verbaasd zijn dat ze je ook tijd hebben bespaard.

Performance Set - een toegankelijke en complete SLS-oplossing voor de Lisa X

SLS is meer dan alleen een 3D-printer. Van poedermanagement tot post-processing, Sinterit voorziet een breed gamma aan sets en pakketten die de noodzakelijke stappen van een SLS-printingproces dekken en kunnen aangepast worden op basis van de beoogde toepassingen, gebruik, budget en beschikbare ruimte. 

Printparameters

Max. diagonaal printformaat

398 mm

Max. printvolume

Flexibel - 130x180x340 mm
PA / PP - 130x180x330 mm

Z-laaghoogte

0,075 - 0,175 mm

Bouwsnelheid

Tot 14 mm/u

XY-nauwkeurigheid

0,05mm

Regelsysteem voor inert gas

Ingebouwd

Gemiddeld inert gasverbruik

0,48 m3/u = 8 l/min.

Algemeen

Toepassingen

Rreserveonderdelen, prototyping, semi-productie van uw industriële eindonderdelen

Laser type

IR Fiber Coupled Diode Laser, 30W

Dimensies

650x610x1200 mm

Gewicht

145 kg

Gemiddeld stroomverbruik

0,85 kW

Max. stroomverbruik

1,65 kW

Compatibele materialen

Standaard prototyping

Industriële en speciale toepassingen

Flexibele materialen

Hoe werkt de compacte Lisa X, in combinatie met de Performance Set, van Sinterit?

Sinterit Studio - Software

Sinterit Studio

Sinterit Studio biedt een intuïtieve software oplossing aan voor het integreren van alle SLS 3D-printers van Sinterit in uw organisatie. Het helpt u het hele printproces te optimaliseren en biedt u veel meer printinstellingen en parameters door de open omgeving.

Wat is een open SLS 3D-printer?

De temperatuurverdeling is cruciaal in het SLS printproces. Met de 22 verwarmingselementen verspreid over vier verwarmingszones kunt u de temperatuurvariaties in de printer strikt regelen. Met de daaruit voortvloeiende reeks opties voor het wijzigen en aanpassen van 32 parameters kunt u het printproces voor ontwikkelde materialen optimaliseren, sterkere onderdelen produceren, nieuwe onderzoeksmethodologieën testen en prints van topkwaliteit ontvangen.

Sinterit Lisa X - Open System
nl_BENederlands (België)