Powder Handling Station (PHS)

Win tot 95% van ongesinterd poeder terug

Waarom is poeder terugwinnen belangrijk voor uw bedrijf en uw operaties?

De kosten per onderdeel bij SLS zijn niet zo lineair als bij FDM of SLA. Je moet de kosten per onderdeel niet berekenen op basis van materiaalkosten per liter of kilogram. In plaats daarvan moet u bepalen hoeveel poeder u kunt hergebruiken voor uw volgende printopdrachten en hoeveel u daarmee bespaart.

Welke voordelen brengt de PHS nog voor uw bedrijf en uw operaties?

Maximaliseer poederterugwinning & besparingen

Met ons geavanceerde poederopvangsysteem kunt u tot 95% van het ongesinterde poeder terugwinnen. Een dergelijke functie is niet beschikbaar op de SLS 3D-printer markt. Het teruggewonnen poeder kan worden ververst en hergebruikt, wat besparingen oplevert en onderhoudskosten beperkt.

Workflow voor post-processing optimaliseren

De PHS omvat alle stadia van post-processing: depowderen, reinigen, zeven en verversen. Het kan ook worden aangesloten op de Sinterit zandstraalmachine en het ATEX stofzuiger. Het kan ook worden gebruikt met een aantal Sinterit printers (mits ze allemaal hetzelfde materiaal gebruiken).

Sneller reinigen van de printer en verversen van het poeder

Het reinigen van de printer en verversen van het verzamelde poeder in de PHS duurt maximaal 40 minuten. De PHS verzamelt al het ongesinterde poeder in de container. U voegt dan gewoon vers poeder toe aan de poederkamer en de PHS doet de rest, zodat u een vers poedermengsel hebt voor uw volgende printopdracht.

Compatibiliteit en capaciteit van materiaal uitproberen

Compatibel met alle Sinterit-poeders en de poedercapaciteit is 20 liter, voldoende voor zowel compacte als industriële machines.

Geavanceerd poederopvangsysteem

Alle elementen van ons opvangsysteem (de reinigingsslang, poederkamer, poederscheider, poederzeefmodule en container) zorgen voor een maximale poederterugwinning, zodat u poeder kunt hergebruiken en de kosten kunt drukken.  

Ingebouwde aansluitingen voor vacuüm en zandstraler

De PHS wordt geleverd met handige aansluitingen voor de Sinterit ATEX vacuüm- en zandstraaloplossingen.

Bedieningspaneel

Hiermee kunt u alle onderling verbonden apparaten bedienen vanaf één console en ziet u hoeveel tijd u nodig hebt om het zeefproces te voltooien.

Andere essentiële accessoires

De PHS-set wordt ook geleverd met opzetstukken voor depowderen en gedetailleerd schoonmaken, een poederwisser, een buisborstel, twee poederkamerroosters en twee containers.

Specifications

Dimensies

700 x 1000 x 1800 mm

Gewicht

160 kg

Ruimte voor installatie

1700 x 2200 x 1800 mm

PHS bevat

Zeefmodule
Ingebouwde powder separator
3 lades voor opslagruimte
Legplank voor de Sandblaster
Slangen, connectoren & speciale 3D-geprinte vacuüm opzetstukken
Ingebouwde LED-verlichting
Metalen containers

Hoe gaat de workflow in zijn werk met de PHS?

Dedicated Powder Tools

Sinterit heeft specifieke en essentiële tools ontworpen om efficiënt, snel en proper om te gaan met SLS-poeder. Het gaat vooral dan over de omgang met het poeder en het schoonmaken van de printouts die uit de cake komen.

Minder afval

We hebben onze nieuwe poedertools ontworpen om het poeder te houden waar het hoort, en nergens anders. Het helpt je poeder te besparen. Alsof je een “cartridge” hebt, maar met alle voordelen en elasticiteit van onafhankelijk poederbeheer.

Schonere werkruimte

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om al je poeder terug te vinden, vrij van stof en vuil. Een speciale, opvouwbare werkruimte (PHS of foldable tray) maakt het moeiteloos: makkelijk schoon te maken, makkelijk op te bergen en super makkelijk te gebruiken.

Betere workflow

Poedertools werken hand-in-hand met het Sinterit SLS 3D printing ecosysteem. Het helpt u slimmer en sneller te werken. Neem gewoon uw poederemmer, bevestig de poedertrechter eraan en doe het poeder in de printer. Na het printen en de nabewerking reinigt u de werkruimte met de ATEX stofzuiger en doet u het resterende poeder terug in dezelfde poederemmer.

Powder Tools om snel en proper SLS printouts schoon te maken